Thursday, February 9, 2012

Bruges (Venetia Nordului)

Bruges este un oraș situat în provincia Flandra de Vest,regiunea Flandra din Belgia si in prezent este capitala provinciei Flandra de Vest în regiunea Flandra din Belgia.
Numele orașului provine din norvegiana veche Bryggja care inseamna pod, punte,chei si a fost recunoscut ca oras pe data de 27 Iulie 1128.Acest frumos oras medieval se afla in patrimoniul UNESCO din anul 2000.
Obiective turistice in Bruges:
Muzeul Groeninge:
Numele muzeului a fost dat dupa numele strazii unde,in anul 1302,armatele flamande au invins trupele regelui Frantei.Colectia muzeului cuprinde opere ce apartin artistilor care au locuit sau au lucrat in Bruges. Opera de arta cea mai importanta din muzeu este “Fecioara cu preotul Joris van der Paele” pictata de Jan Van Eyck in anul 1436.Secolul al XIX-lea este reprezentat de opere ale unor artisti precum: Joseph Suvée, Jozef Ducq, Jozef Odevaere si Albert Gregorius.
Biserica Sfanta Maria din Bruges:
Aceasta biserica are un turn cu inaltimea de 122 m (al doilea ca marime din Belgia) iar in interior se afla “Fecioara” lui Michelangelo precum si criptele Mariei de Burgundia si a tatalui sau Carol cel Viteaz. Ducesa Maria de Burgundia a fost regina Tarilor de Jos in ultima parte a secolului al XV-lea.Fecioara lui Michelangelo este singura statuie a marelui sculptor in afara Italiei si a fost adusa aici in anul 1506 de doi negustori.

Centrul istoric din Bruges:
Strazile sunt pietruite tipic medieval este un exemplu de asezamant istoric medieval, care si-a pastrat cladirile originale de-a lungul secolelor,iar constructiile gotice fac parte din identitatea orasului.
Centrul Bruges-ului a fost declarat parte a patrimoniului UNESCO in noiembrie 2000.
Primaria din Bruges a fost construita intre 1376 si 1420 Fatada principala cuprinde 6 ferestre gotice precum si doua din armele orasului.La etaj se afla sala gotica care a fost decorata cu picturi neo-gotice ce ilustreaza cele mai importante evenimente din istoria Bruges-ului.
Biserica Sfantul Sange:
Biserica Sfantului Sange detine o ramasita din sangele sfant lui Issus Hristos.Legenda spune ca,dupa crucificare,Sfantul Iosif de Arimathea,a sters corpul Mantuitorului de sange si a pastrat hainele.Aceste haine au ramas pe Pamantul Sfant pana la cea de-a doua cruciada, cand regele Ierusalimului Baldwin al-III-lea, i le-a dat cumnatului sau, contele de Flandra, Diederik van de Elzas.Contele a adus haina cu sangele Mantuitorului pe 7 aprilie 1150 si a asezat-o intr-o capela pe care a construit-o in piata Burg.Acesta este scos în public în ziua de Ispas (Înălțarea Domnului) într-o procesiune cu caracter medieval,care se defășoară anual, începând din 1291.

Turnul Belfort:
Turnul Belfort a fost construit in sec al XIII-lea.Daca urcati cele 366 de trepte ale turnului o sa admirati mecanismul ceasului care are 47 de clopote (fiecare cu sunete si functii diferite) si o frumoasa panorama a orasului.
Palatul Libertatii din Bruges:
Palatul Libertatii din Bruges (Landhuis van het Brugse Vrije) a fost construit in anul 1525 si gazduieste arhiva nationala si cea mai importanta parte din cladire o reprezinta  “Sala Aldermann” cu semineul facut din marmura si lemn. 

Muzeul Gruuthuse:
Muzeul Gruuthuse este cel mai mare complex de muzee din Bruges si este situat in Casa Gruuthuse care a apartinut familiei Van Brugghe-van der Aa.Gruut.

Pentru informatii cazari in Bruges aveti diverse oferte pentru toate buzunarele: 
hotels.brugge.be

Poze: Anita si John







No comments:

Post a Comment